Odlična ideja za doručak ili večeru jer sve sastojke sigurno imate kod kuće, a priprema je brza i laka.
Sastojci:
oko 400 g starijeg hljeba
so (oko 1-2 kašičice)
170 g sitnog sira (za pitu)
4 jajeta
50 ml ulja
susam
Priprema:
Isijecite hljeb na sitnije kockice. Ravnomjerno ga rasporedite po tepsiji dimenzija 30×20 cm koju ste premazali uljem.
U činiji umutite jaja i posolite. Dodajte sir, ulje i mlijeko, pa sastojke dobro umutite. Preko hljeba ravnomjerno prelijte smesu sa jajima i ostavite 10 minuta da hljeb upije svu tečnost. Za to vrijeme uključite rernu na 200°C da se zagrije. Preko pite pospite susam.
Pecite oko 20 minuta, dok pita ne porumeni. Pečenu pitu prekrijte krpom ili folijom i ostavite da se ohladi.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Po orginalnom receptu mješaju se soda bikarbona i prašak za pecivo. Soda bikarbona korici da tamniju boju nakon što se ispeče, ali ako stavite više sode nego što treba cijeli kolač miriše na jaja, iako u korici jaja nema uopće.
U okviru obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Oslu je, kao i svake godine Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, organizirao svečani program. Međutim ovaj put, zbog uslova pandemije, bez fizičke prisutnosti izlagača odnosno publike putem weba.