S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.
Za deset porcija vam je potebno
200 g nasjeckane bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag
100 g kokosovog brašna
50 g krem sira
5 jagoda srednje veličine
50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema
Pripremite jagode
Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.
Miješajte
Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Sjedinite sastojke
Umiješajte kokosovo brašno i krem sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u frižider na 1 sat.
Oblikujte
Čajnom kašikom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Ohladite i poslužite
Kuglice stavite u hladnjak te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.