Međutim, ne mogu sve namirnice da se čuvaju u frižideru. Neke od njih ne podnose niske temperature.
Evo liste potrepština koje morate da držite dalje od frižidera:
1. Hljeb

AKo stavite hljeb u frižider, on će se još brže osušiti, plus će pokupiti sve mirise iz frižidera. Ako je hljeb veliki i nije vam potreban u tolikoj količini, odsjecite jedno parče, a ostatak zamrznite.
2. Bijeli luk

Bijeli luk uopšte ne može da podnese hladnoću. Apsolutno nema potrebe da ga držite u frižideru. Na sobnoj temperaturi može da izdrži i po nekoliko mjeseci. Preduslov je da ima dobru ventilaciju, tj. da nije ostavljen u plastičnoj kesi.
3. Zimnica

Vjeruje se da se svi umaci i začini moraju čuvati direktno u frižideru. Međutim, namirnice poput sirćeta, šećera i soli su odlični konzervansi. Sos poput ajvara, kečapa i td. mogu da stoje u ostavi bez problema. Što duže stoje u ostavi, bit će sve ukusniji.
4. Krompir

Frižider može da pokvari ukus krompiru, jer skrob pretvara u šećer. Krompir je najbolje čuvati u ostavi, u papirnoj kesi.
5. Paradajz

Fižider će uništiti ukus paradajzu. Najbolje je da ovo voće čuvate u kuhinji na pultu, ali nikako na direktnoj svetlosti.
6. Luk

Crveni luk može samo brzo da struhne u frižideru. Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama koje će mu obezbjediti ventilaciju.
7. Kafa

Frižider može samo da pokvari ukus kafe, osim toga, ona ima tako jak miris da će sve namirnice u frižideru mirisati na kafu.