ADEL ŠABANOVIĆ: MOJA MISIJA JE DA NA HADŽU DOVIM ZA ŽRTVE GENOCIDA

Adel Šabanović jedna je od preživjelih žrtava genocida u Srebrenici.

Mjesec juli je posebno težak za Adela, ali na dolazak u Medinu i Meku u ovom mjesecu gleda kao na Božiju blagodat i ispunjenje životnog sna.

Iako je zadovoljan svojim boravkom na svetim mjestima, kako kaže, pomiješane su mu emocije.

  • Mi se nalazimo u danima hadža i Bajrama. Nalazimo se i u mjesecu julu u kojem se održava dženaza u Potočarima. Allah je odredio da hadž bude u mjesecu julu i da ja dođem ove godine na hadž, da ponesem emanet dove, da proučim dovu za šehide Srebrenice, Podrinja, Istočne Bosne, Janje, Bijeljene, Semberije, Brčkog, Sarajeva, Viteza, Mostara, i svih drugih mjesta“, naglasio je on. 

Adel je zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg hadža.

  • Na lijepom smo mjestu. Naš boravak ovdje je velika blagodat. Hvala Allahu, dž.š., koji nam je omogućio da klanjamo u džamiji Božijeg poslanika, a.s., i u Haremi-šerifu te da gledamo u Kabu“, kazao je on.

Adel nam je ispričao kako su sredstva za njegov odlazak na hadž sakupljena prije dvije godine, ali da je morao čekati kraj pandemije.

  • Molim Allaha, dž.š., da nagradi braću i sestre u organizaciji Hasene Balkans na čijem je čelu u Bosni i Hercegovini Edin Salković i, naravno, sa njim Enver Eminović i Anes Džunuzović. Tu je bila ekipa i druge braće i sestara iz Danske, također Hasene. Oni su skupili sredstva za moj odlazak na hadž“, naveo je on.

Adel je uputio i bajramsku četitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini.  

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE