‘AJKULA’ IZ HURGADE ‘IZVISILA’ ZA MANDAT: JOLDŽIĆEVA OSVOJILA NAJMANJE GLASOVA NA LISTI SNSD

Direktorica Centra za socijalni rad u Banjoj Luci, Irena Joldžić, koja se u javnosti proslavila video-snimkom sa plaže u Hurgadi kad je sebe predstavila kao novog narodnog poslanika, kako stvari stoje, u naredne četiri godine taj „film“ ipak neće gledati.

Naime, prema preliminarnim rezultatima izbora za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, koje je objavio CIK na osnovu obrađenih 76,94 odsto biračkih mjesta, Joldžićeva je osvojila najmanje glasova od 17 kandidata SNSD na izbornoj listi za parlament RS. Prema objavljenim podacima, za Joldžićevu je glasalo samo 3.580 birača.

Ruku na srce, Joldžićeva se nije nalazila pri vrhu liste kandidata SNSD u navedenoj izbornoj jedinici, već naprotiv na predzadnjem, 16. mjestu, ali je, primjera radi, čak hiljadu glasova više od nje osvojio Srđan Mazalica, koji se na nalazio na posljednjem, 17. mjestu.

Najbliža Joldžićevoj, po broju osvojenih glasova, nalazi se Dijana Grbić, direktorka Narodnog pozorišta RS, koja je na listi SNSD osvojila 3.755 glasova.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OTVORENO UPOZORENJE IZ AUSTRIJE: HDZ SE ŽESTOKO PROTIVI TEMELJNOM PREDUSLOVU ZA...

0
Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt objavio je u srijedu zakonsku reformu kojom se namjeravaju otežati izborne krađe i osigurati transparentnost, naprimjer na predstojećim lokalnim izborima na jesen.