AJVAR OD PEČENE PAPRIKE BEZ KONZERVANSA: OVO JE NAJBOLJI RECEPT SA NAŠIH PROSTORA

Evo načina kako da pripremite najukusniju domaću zimnicu.

Sastojci:

15 kg paprika, 5 kg patlidžana, 800 ml ulja, 4 kašike soli, 2 kašike šećera, 2 kašike esencije.

Priprema:

Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuhati uz neprestano miješanje.

U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar. Dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PINGVINI U LONDONSKOM AKVARIJUMU U SLOBODNO VRIJEME GLEDAJU BOŽIĆNE FILMOVE

0
Pingvini u londonskom akvarijumu “Sea Life” prolaze kroz engleske restriktivne mjere slično poput mnogih ljudi, gledajući božićne filmove, prenosi Hina.