AKADEMIK MIRKO PEJANOVIĆ: BOSANSKE SNAGE MORAJU ZAUSTAVITI RAZBIJANJE BIH

U četvrtak, 23. novembra, između današnje 26. godišnjice Daytonskog mirovnog sporazuma i Dana državnosti države Bosne i Hercegovine (BiH), u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH), bit će održana promocija knjige Državnost Bosne i Hercegovine u XX i XXI stoljeću akademika Mirka Pejanovića, čiji je  izdavač IKD University Press, Sarajevo.

Pejanović je komentirao najave destrukcije institucija države BiH.

  • Najava SNSD-a i njegovog lidera Milorada Dodika da će se ukinuti nadležnosti državnih institucija jeste samo pokazatelj da parlamentarna većina ne funkcioniše i da može doći do samovoljnih projekata i akacija, čak i onih koji idu na destrukciju institucija. Najavljeno ukidanje institucija države BiH znači istovremeno ukidanje same države, put ka secesiji Republike Srpske iz BiH. Ovaj projekat se mora zaustaviti snagom međunarodne zajednice, Evropske unije, snagom demokratskih, patriotskih i multietničkih snaga u Bosni i Hercegovini. U protivnom, ako ne dođe do zaustavljanja najavljene destrukcije institucija države Bosne i Hercegovine, nastupit će novi momenti u krizi u Bosni i Hercegovini koja je jedna od najvećih u postodyatnskom periodu. Može doći do opšteg haosa, naraslog konflikta koji bi ugrozio sigurnost cijelog regiona i mir u europi – kazao je Pejanović za Radiosarajevo.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VEČERAS STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, TEMPERATURE ĆE PASTI I ZA 20...

0
Odbrojavamo zadnje sate ovako vrelog aprilskog vremena. Danas stiže nagla promjena vremena donosi kišu, pljuskove lokalno praćene grmljavinom te osjetni pad temperatura sa kojim ulazimo u jedan duži period svježijeg i nestabilnog vremena.