AKCIJA ‘KASPER’: UHAPŠENI PREDATI U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO

Pet uhapšenih u akciji "Kasper“ predato je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Oni su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava i nedozvoljeno posjedovanje vatrenog oružja.

Jučer su po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni pretresi na 12 lokacija u Kantonu Sarajevo prilikom čega je pronađena i privremeno oduzeta droga i oružje.

U pitanju je 1,2 kilograma opojne droge spid, 1,3 kilograma opojne droge marihuane, 90 grama opojne droge heroin, više predmeta za prepakivanje i preprodaju opojne droge (vage, i sl.).

Pronađen je i novac u sumi od 900 KM, jedna poluautomatska puška, jedna automatska puška M56 sa četiri okvira municije, te 156 komada metaka raznog kalibra, jedna ručna bomba, jedan pištolj sa okvirom i sedam komada metaka, piše Klix.ba.

U akciji je uhapšeno sedam osoba, povratnika u vršenju krivičnih djela. Pet osoba je predato tužilaštvu, a dvije su puštene na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.