AKO IH PRAVITE PO OVOM RECEPTU VAŠE PALAČINKE ĆE BITI SAVRŠENOG OKUSA I TEKSTURE

Palačinke su jedan od najčešće pripremanih deserta, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti.

Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali ako razdvojite bjelance i žumance dobićete nikad mekanije i laganije palačinke, piše magazin.novosti.rs, a prenosi Radio Sarajevo.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje mikserom. Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i lakoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE