AKO NISTE NIKADA DO SADA, VRIJEME JE DA PROBATE VOĆNU PIZZU

Ko je rekao da pizza mora biti slana? Naime, sve popularnija je slatka pizza s voćem. Mnogi je vole napraviti s nutelom i bananama, a mi vam donosimo recept koji uključuje gotovo svo sezonsko voće.

Za njenu pripremu neće vam biti potrebno puno vremena, a ukus će biti fenomenalan i osvježavajći.

Za pripremu ove pizze trebat će vam:

300 grama brašna
125 grama margarina
5 kašika šećera
prašak za pecivo
jedno jaje

malo ribizli
borovnica
malo jagoda
malo malina
grožđe
kivi

200 grama krem sira
6 kašika šećera u prahu
50 grama bijele čokolade

Način pripreme:

Prvo pripremite tijesto za pizzu. U posudu stavite brašno, istopljeni margarin, jaja i šećer. Formirajte masu. Ostavit da odstoji pola sata.

Za to vrijeme napravite fil. U krem sir dodajte šećer, i istopljenu bijelu čokoladu. Sve sastojke sjedinite s mikserom.

Izvadite tijesto iz frižidera. Na pobrašnjenoj površini razvucite tijesto u obliku pizze. Stavite da se ispeče. Kada je tijesto ispečeno premažite ga filom, a potom poredajte voće. Ostavite da se hladi i služite ukućanima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMOCIJA U VIJEĆNICI: DEKODIRANJE AGRESIJE, BILI SU NAD KARTAMA BIH

0
U sarajevskoj Vijećnici večeras je održana promocija knjige "Dekodiranje agresije: Vrhovni savet odbrane Savezne Republike Jugoslavije i rat protiv Republike Bosne i Hercegovine".