AKO POJEDETE 3 HURME SVAKI DAN, U VAŠEM TIJELU ĆE SE DESITI OVIH 8 STVARI: TO ĆE VAS PREPORODITI

Hurme imaju nevjerovatne sastojke osim bakra, kalija, mangana, vlakana, magnezija i vitamina B6 sadrže i skoro sve vitamine.

Evo šta bi se desilo da jedete hurmu svaki dan.

Hurme poboljšavaju probavni sistem.

Ukoliko imate problema sa probavom, stalan zatvor nutricionisti preporučuju hurme pored toga one liječe probleme kao što su hemoroidi!

Ublažavaju bolove

U hurmama se nalazi mnogo magnezija, tako da može ublažiti bol i pomoći kod otoka ali također smanjiti arterijsku upalu i rizik od srčanih bolesti, artritis..

Hurme su veoma zdrave za trudnoću

69 žene koje su testirane su imale manje bolova tokom porođaja u koliko su za vrijeme trudnoće konzumirate hurme, prenosi Novi.

Hurme za veliki krvni pritisak i moždani udar

Hurma je bogata visokim nivo magnezija u njima pomaže kada su u pitanju problemi sa visokim krvnim pritiskom.

HURME su prava superhrana koja štiti tijelo od kardiovaskularnih bolesti!

Njeni zdravstveni benefiti su veoma široki, a ovo je najvažnijih 8:

  1. Prebogate željezom

Hurme su odličan izvor ovog važnog minerala, i baš zbog toga se preporučuju trudnicama, djeci i ljudima koji pate od anemije.

  1. Sprečava dijareju

Hurme su bogate kalijumom, koji olakšava rad crijeva i stimuliše razvoj dobrih bakterija.

  1. Liječi zatvor

Osim što sprečava dijareju, hurme rješavaju i problem sa zatvorom.

Ostalih pet dobrobiti konzumacija hurme pročitajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE