AKO SE NE VAKCINIŠETE, COVID ĆETE DOBITI PRIJE ILI KASNIJE, TVRDI LJEKAR IZ ZAGREBA

Pandemija koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu u posljednje vrijeme bilježi blago poboljšanje, odnosno, smanjenje broja novooboljelih.

Zarazna klinika u Zagrebu puna je već danima, što je danas na press konferenciji Stožera potvrdila i njena direktorica Alemka Markotić.

Marko Kutleša sa Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Zarazne komentirao je aktealnu situaciju s epidemijom koronavirusa za RTL, prenosi Index.

Kutleša je rekao da trenutno imaju dva mjesta na intenzivnoj.

  • Kako će se stvari dalje razvijati, vidjet ćemo preko vikenda – kazao je i dodao: “U ovom valu su mlađi bolesnici, ima i mladih u dvadesetim godinama. Imamo starije i mlađe. Trenutno najmlađi je 39 godina.”

“Vrhunac očekujemo 7-10 dana nakon ovakvih brojki, bit će puno bolesnih”

  • Ono što je ključ je da se građani pokušaju pričuvati, a oni koji se razbole – mi ćemo im pomoći što više – rekao je.

Na pitanje kada očekuju vrhunac trećeg vala i kad će se to osjetiti u bolnici, rekao je: “Dok su brojke ovakve, vrhunac očekujemo nakon tih brojki, sedam do deset dana. Bit će puno bolesnih.”

“Ako se ne vakcinišete, covid ćete dobiti prije ili kasnije”

  • Ja sam ugodno iznenađen našom procijepljenošću. I kod medicinskih sestara i liječnika je procijepljenost 90 posto. Vidjeli smo najgore od ovoga pa kad vidite – nemate previše dileme vakcinisati se ili ne. Apeliram da se ljudi vakcinišu jer ćemo tako stati na kraj ovoj pandemiji. Sve vakcine su dobra. Covid ćete dobiti prije ili kasnije, ako se ne vakcinišete – kazao je na kraju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE