ALARMANTNA SIGURNOSNA I EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA PRIJETI BIHAĆU, GRADONAČELNIK ZABRINUT

Dolaskom zime humanitarna, sigurnosna i epidemiološka situacija u Bihaću postaje alarmantna.

Ovo su upozorili iz kabineta gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

Dodali su da je Bihać već dvije godine pod konstantnim pritiskom ilegalnih migranata, a građani su ostavljeni sami, bez konkretne pomoći nadležnih državnih institucija.

  • Ministarstvo sigurnosti BiH i nadležne državne institucije nisu provele niti jedan od zaključaka sa sastanka iz Brisela koji se odnose na upravljanje procesom migracija u BiH. Dolaskom zime humanitarna, sigurnosna i epidemiološka situacija u Bihaću postaje alarmantna – upozorava kabinet gradonačelnika Bihaća.

Kako bi skrenuo pažnju na ovaj problem i informirao širu javnost u BiH, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas će u Sarajevu u 12 sati održati konferenciju za medije, na kojoj će govoriti detaljnije o migrantskoj krizi u tom gradu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE