ALEKSA BEČIĆ: DANAS KAO BRAT, SIN, ROĐAK I KOMŠIJA UPUĆUJEM NAJISKRENIJE SAUČEŠĆE ŽRTVAMA GENOCIDA

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je kazao na komemoraciji povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici da želi danas kao sin, brat, rođak, komšija, ali i čovjek izrazi saučešće prema svim žrtvama.

  • Onima koji sahranjuju danas posmrtne ostatke upućujem najiskrenije saučešće, a sa mračnom prošlošću se moramo suočiti – kazao je.

Pojasnio je da je prije nekoliko sedmica Crna Gora najoštrije osudila genocid u Srebrenici, ali i one koji ga negiraju kroz Rezoluciju o Srebrenici.

  • U istom tekstu smo osudili sve zločine u proteklom ratu, ali i ono što nikada nije učinio, osudili smo pokušaj pripisivanja krivice, srpskom, hrvatskom, bošnjačkom ili bilo kom drugom narodu, jer odgovornost može biti samo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan i zločinački – kazao je Bečić.

Dodaje da zločinci imaju ime i prezime, te da nemaju nikakvu nacionalnost, a ni vjeru.

  • Ni Bog ni Allah nije s njima, jer oni nemaju čovjeka u sebi. Neko je zločinac jer je zločinac, a ne zato što je ove vjere ili nacije – poručuje.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RAMAZAN U MOSTARU: ORGANIZOVANA AKCIJA PODJELE RAMAZANSKIH PAKETA

0
Manifestacija “Ramazan u Mostaru” ima za cilj predstavljanje kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, a pored edukativnog i vjerskog manifestacija nastoji da ima i humanitarni karakter.