ALIBAŠIĆ–HADŽIĆ ZA HAYAT: SRETNI SMO DA SMO USPJELI PROĆI OVAJ TEŽAK PERIOD

Nakon razgovora o mladima, o onima od kojh nam zavisi budućnost, nastavljamo razgovor o onima zbog kojih imamo sadašnjost. Ljudi treće životne dobi posebno su ugroženi u doba pandemije. Zato svaka negativna informacija iz gerontološkog centra uznemirava. O stanju u ovoj ustanovi u DDBiH razgovarali smo s direktoricom Melisom Alibašić - Hadžić.

Piše: Edina Bakić

Otkud medijima informacije da je frizerka bila u Gereontološkom centru, uprkos mjerama zabrane?

  • Frizerka nije dolazila u centar, ne znam otkud im ta informacija.

Da li je ova vijest izazvala paniku među štićenicima i njihovim porodicama?

  • Da nažalost jeste. Odmah su zvali da pitaju zašto opet testiranja.
Hayat

Nedavno kada ste gosotovali u našoj emisiji , povod je bilo upravo testiranje zaposlenika centra, tada nisu svi bili testirani, ostalo je još radnika da se testira tada ste rekli da čekate poziv. Da li je testiranje završeno, kakvi su rezultati ? Da li je bilo nekih retestiranja?

  • Svi smo bili negativni pa nije bilo potrebe za retestiranje.

Kakvo je raspoloženje u centru?

  • Sretni smo da spo uspjeli proći ovaj težak period.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE