- Često čujemo kako u Bosni i Hercegovoni ima duše, zaista su upravu svi koji tako misle. Dušu naše zemlje čine njeni stanovnici, njen narod. Kroz naše projekte Ljetna i Zimska kuhinja dolazimo do najudaljenijih dijelova naše zemlje. Kad kažem najudaljenijih mislim na udaljenost od Sarajeva, glavnog grada naše zemlje. Volim te predjele naše zemlje i do svakog mjesta se vrlo lako i brzo dolazi. Naša kuhinja i dalje je najbolja kuhinja na planeti, a naši ljudi širom zemlje su najtopliji i najgostoprimljiviji narod. Privilegija je susretati takve ljude, biti njihov gost, osjetiti njihovu dobrotu, vrijednoću i način na koji vole život i svoju zemlju. To je život koji volim, a moj posao je istinska nadogradnja tog i takvog života – priča nam Almasa.
Bosanskohercegovački narod je vrijedan i većinom žive od mnogobrojnih duluma svoje zemlje, plastenika, stočarstva, usijeva koji hvala Bogu radjaju na našoj zemlji. Najljepše je ubiradi plodove svoga rada na svojoj zemlji.
- Sigurna sam da sunce najljepše grije upravo ovdje i to vrlo često kroz inspirativne i lijepe priče u našoj emisiji i dokazujemo. Zadovoljni ljudi, sretni, zdravi i nasmijani su glavni akteri naših priča. Jako nam se obraduju i što je nama posebno drago jako nas vole – nastavlja naša sagovornica.
Iskren je to odnos, oduvijek je imao iskren nijet: povezati se sa bh. narodom, dati mu na značaju jer je njegova uloga u ovoj zemlji najznačajnija. Naši gledatelji su prepoznali tu emociju i nastojanje da što prirodnije i jednostavnije prikažemo život u Bosni i Hercegovini.
- S druge strane, mnoge smo motivirali da vjeruju u bolje sutra, da se okrenu plodovima zemlje ili da se odvaže da nabave kravu, podignu plastenik. Vrlo često nam ljudi kažu hvala za svako mjesto i dio Bosne i Hercegovine za koji nisam znao da postoji, a vi ste to snimili. Puno to znači meni lično. To daje ljudsku, moralnu i profesionalnu satisfakciju da iz sezone u sezonu imamo kvalitetniji sadržaj – iskrena je Lazović.