ALMASA LAZOVIĆ SVOJIM RECEPTIMA FASCINIRA ŽENE ŠIROM SVIJETA: ZNAČI ŽENO, LEGENDA SI!

Cijelo ljeto u projektu „Ljetne kuhinje“ Hayat TV-a s vama se družila i pričom i slikom prenosila vam radost, sreću, život i probleme običnog čovjeka.

Almasa je spremno dočekala novu sezonu svog omiljenog slatkog projekta koji vas nastavlja oduševljavati subotom u 18 sati. 

Hayat

Uz sjajne, jednostavne, praktične recepte, koje ste vrlo brzo zavoljeli i svakodnevno ih pravite, Almasa vam u društvu svojih divnih gošći svake subote predloži sjajnu knjigu koju ove sedmice možete pročitati uz slatki zalogaj jogurt-torte, profiterola ili nekog drugog kolača kojim će vas Almasa oduševiti u narednim emisijama.

Hayat

Da su brojne gledateljice oduševljene pokazuju i poruke kojima ovih dana vrlo često usreće nas i našu Almasu koja uz pomoć našeg partnera u projektu „Dolcele“ uveliko priprema sjajne recepture za naredne emisije i kaže da isto tako uživa u kuhinji „Slatkog recepta“ kao što je uživala i u projektu „Ljetna kuhinja“.

  • „Ljetna kuhinja“ imala je posebnu čar zaista. Mi smo bili jedna, prije svega, ozbiljna produkcija koja je svake sedmice putovala u različite dijelove naše divne Bosne i Hercegovine i pratila navike našeg čovjeka. Dijelili smo njihove iskrene i divne priče. Većinom su to vrijedni i zadovoljni ljudi koji od svog rada žive i nikome se ne žale. I kad god ih pitate, njima je dobro. Fascinantno je to koliko smo našim dolaskom uveseljavali te ljude, koliko su se svi trudili da nas dočekaju, ugoste, počaste, da prenesu iskrenu emociju. Dodatno je emisiju oplemenio naš šef Miran Karić koji je svakodnevno spremao jela, okružen prirodom i sjajnim ljudima – priča nam Almasa.

Laže da je iskreno uživala, ali i poželjela svoj slatki kutak koji je početkom ove programske sheme dobio jednu novu dimenziju.

Hayat
  • Ove sezone u „Slatkom receptu“ i uz pomoć „Dolcele“ spremam recepte koji će, sigurna sam, oduševiti naše gledateljice, a i gledatelje. Jogurt-torta koju sam spremala već drugu sedmicu emitiranja oduševila je ekipu i naše šefove Mirana i Nihada mada mislim da je moj kolega Faruk Čaluk bio najsretniji jer sam ovu poslasticu namjenski napravila za početak naše sezone „Super recepta“ – škole kuhanja. Ova torta vrlo brzo oduševila je i naše gledateljice koje su se svakodnevno javljale i obavještavale nas da su se već odvažile i spremile ovu osvježavajuću tortu. Međutim, naše gledateljice su jednako oduševljene našim drugim segmentom u emisiji, a to je ugodan razgovor sa zanimljivim i inspirirajućim gošćama koje u našem malom klubu knjige iznose svoj prijedlog za knjigu koju bi mogli, a i trebali, pročitati ove sedmice. Ovo je priča kojom pisanu riječ i kulturu čitanja svjesno sugeriramo, jer iskreno mislim da ne čitamo dovoljno, da smo u eri digitalizacije, društvenih mreža i kanala zapostavili korice i papir koji nam vraća mir i stabilizira misli. Dobra knjiga treba biti predmet naše razmjene mišljenja, diskusije i vremena provedenog u razgovoru. Da smo svi istog mišljenja, naša bi svakodnevnica imala potpuno drugačiji tok. I da, ako tome dodamo ukusan i sladak zalogaj koji smo s ljubavlju spremili te šoljicu toplog čaja, onda smo sigurno u duhovnom, a i tjelesnom, balansu – završava Almasa Lazović.
Hayat

Uživajte u novoj sezoni „Slatkog recepta“ i Almasinim prijedlozima za kolač i knjigu svake subote u 18 sati. Recepte obavezno potražite na našem portalu Hayat.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE