AMERIKA ZAPRIJETILA: JASNO ĆEMO ODGOVORITI AKO SJEVERNA KOREJA IZVEDE NUKLEARNU PROBU

Zamjenica američkog državnog sekretara Wendy Sherman izjavila je da će Sjedinjene Države, Južna Koreja i svijet snažno i jasno odgovoriti u slučaju da Sjeverna Koreja izvede nuklearnu probu.

  • Bilo kakav nuklearni pokus bi predstavljao potpuno kršenje rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i povukao bi za sobom brz i snažan odgovor… Vjerujem da bi ne samo Južna Koreja, Sjedinjene Države i Japan već čitav svijet odgovorio na snažan i jasan način – izjavila je Sherman nakon razgovora s njezinim južnokorejskim kolegom Cho Hyun-dongom.
EPA

Njene ocjene dolaze nakon što su južnokorejske i američke snage u ponedjeljak ispalile osam projektila zemlja – zemlja s istočne obale Južne Koreje, kao odgovor na nedjeljno lansiranje nekolicine balističkih projektila kratkog dometa sa sjevernokorejske strane.

Istovremeno, u ponedjeljak je i šef Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Rafael Grossi izjavio da Sjeverna Koreja nastavlja s radovima na širenju svog glavnog nuklearnog postrojenja u Yongbyonu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.