AMIR HALILOVIĆ, RVI IZ ZENICE: AKO MI NE PLATE LIJEK, UBIT ĆU NEKOGA, ZAROBITI GA

Ratnom vojnom invalidu Amiru Haliloviću iz Zenice prije godinu dijagnosticiran je rak pluća, nakon kojeg je uslijedilo i šest metastaza na glavi, a jedna je čak oko glavne arterije.

Posebno je šokirao javnost objavom na svom Facebook profilu, gdje je objavio da kupuje oružje i planira ubiti nekog.

  • Kupujem jednu ili dvije automatske puške (ciganke) s borbenim kompletom, pištolj 7,62 mm (TT-ac) s dva okvira municije, 10-tak bombi (kašikare)… Pošto sam odbijen u fondu za imuno terapiju jer navodno ne finansiraju lijek koji je meni potreban, morat cu nekom je*** mater – napisao je Halilović.

U razgovoru za “Dnevni avaz” Halilović pojašnjava da mu je uzet uzorak tumora, a analiza je pokazala da treba koristiti terapiju koja bi mu spasila život. Terapija košta 6.500 eura i mora je kupovati svako 21 dan, pa se obratio Federalnom zavodu za javno zdravstvo.

  • Nažalost, dobio sam informaciju da sam odbijen jer oni ne finansiraju taj lijek – tvrdi Halilović.

Zato se, kaže, odlučio na šokantnu objavu na Facebooku.

  • Ubit ću nekog, zarobiti! Ne zanimaju me posljedice i šta će biti. Refundirat ću onda troškove kroz zatvor. Za moćnike ima novca, za mene ne – izričit je on.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.