ANDREW TATE SE POJAVIO NA SUDU: ŽALIO SE NA PRITVOR

Poznati influenser Andrew Tate danas se pojavio na sudu u Rumuniji kako bi se žalio na pritvor koji traje duže od jednog mjeseca, piše BBC.

Andrew je izašao iz policijskog kombija lisicama vezan za brata Tristana te je pred novinarima ponovio da “nema pravde u Rumuniji”.

Braća Tate su u pritvoru od kraja decembra, a policija vodi istragu o optužbama koje se odnose na silovanje i iskorištavanje. Međutim, oni odbacuju sve optužbe.

Sudija je u januaru produžio njihov pritvor do kraja februara, dok zvaničnih optužbi protiv braće Tate još uvijek nema. Oni su se doselili u Rumuniju prije pet godina.

Andrew i Tristan su danas uložili žalbu na produženje pritvora, dok je njihov advokat Ioan Gliga rekao novinarima da ima “nove dokaze” koji će pobiti argumente tužitelja.

Odluka suda o žalbi očekuje se danas.

Međutim, danas je na sudu bila i nova pravna savjetnica braće Tate, a to je Tina Glandian. Ona ima iskustva u predstavljanju poznatih ličnosti među kojima su Mike Tyson i Chris Brown te je specijalizirana za međunarodna ljudska prava.

Postoje špekulacije da bi njeno imenovanje moglo donijeti novi pristup pravnog tima braće Tate, koji pokušava osigurati njihovo oslobađanje iz pritvora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE