ANGEL DI MARIA SA VELIKIM POŠTOVANJEM GOVORIO O LEGENDARNOM SAFETU SUŠIĆU

A kako će drugačije...

Argentinski fudbaler Angel di Maria je na pravom putu da prestigne legendarnog bosanskohercegovačkog fudbalera i trenera Safeta Sušića kao najboljeg asistenta u historiji Paris Saint Germaina. 

Di Maria je dosad upisao 99 asistencija za Parižane od dolaska iz Manchester Uniteda 2015. godine, a ove sezone je svojim saigračima asistirao 12 puta što znači da asistira svake 173 minute. 

Do kraja je ostalo osam kola i ukoliko Di Maria upiše još pet asistencija nadmašiće rekord slavnog bosanskohercegovačkog fudbalera koji je 103 puta asistirao svojim saigračima u periodu između 1982. i 1991. godine, piše sport1.oslobodjenje.ba

– Bio sam nestrpljiv u posljednjim utakmicama jer sam želio doći do brojke od 100 asistencija, rekao je Di Maria nakon produženja ugovora sa Parižanima do 2022. godine i dodao:

– Veoma mi je važno da dođem do 103 asistencije kao i da prestignem legendarnog Safeta Sušića i zabilježim 104 asistencije u dresu PSG-a. To je nešto što je jako važno jer bih ispisao klupsku historiju i ostao bih upamćen u ovom klubu sve dok me neko ne bi pretekao. Sada igram sa Neymarom i Kylianom Mbappeom, igračima koji pišu historiju kluba što i ja želim uraditi. 

Sljedeći izazov za Parižane i Di Mariju je 3. aprila kada će igrati protiv Lillea. 

Najbolji asistenti u historiji PSG-a:

1. Safet Sušić – 103
2. Angel Di Maria – 99
3. Mustapha Dahleb – 80
4. Javier Pastore – 56
5. Kylian Mbappé – 54

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE