Na Puškaš Areni u Budimpešti večeras je održana konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio i selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez.


U početku je kazao da žele imatu svoj šravac o tome kako će nastupiti prema protivniku. Za reprezentaciju Mađarske je kazao kako zaslužuju ogroman respekt te da se radi o ekipi koja je bolja od nas.

-Sigurno da imamo ideja kako protiv svakog protivnika se treba igrati i sigurno da ćemo malo voditi računa o tim stvarima. Nekako meni i nama svima je najvažnije da imamo neku svoju ideju, neki pravac koji želimo da nastavimo, koji želimo da stvorimo, tako pokušavaju sve reprezentacije da imaju neko svoje lice i tako je i naš cilj, naravno da ima stvari o kojima ćemo voditi računa. Kad igramo protiv Mađarske sigurno su dobra repezentacija koja zaslužuje ogroman respekt, reprezentacija koja je sigurno bolja od nas i jedna od utakmica za nas gdje to iskustvo stvaranja ekipe je vrlo važan segment.

Govoreći o utakmici sa Nizozemskom tvrdi da bilo koja reprezentacija na svijetu koja bude imala ih za protivnika će imati probleme.


-Vjerujte, svaka reprezentacija na svijetu će imati ogromne probleme kad igraju protiv Nizozemske. Da sigurno mi nismo u tom segmentu zapravo to stoji, falilo je tog neke agresivnosti, hrabrosti... Ovo što iz grešaka padaju golovi to su neke stvari koje se dešavaju u sportu i da nije tih grešaka svaka utakmica bi bila možda 0:0. Protiv toga se naravno borimo.


Jedno od važnih pitanja jeste i dva defanzivaca. Dennisa Hadžikadunića koji je bio van sastava protiv Nizozemske, te Anela Ahmedhodžića koji tvrdi da je povrijeđen i otkazao je na dolazak na okupljanje.

-Nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim treningom i pristupom, a vidjećemo sutra da li će biti u kadru. Dvojica igrača moraju otpasti i izabrat ćemo 23 igrača. S Ahmedhodžićem se nismo čuli. Očekivao sam od njega da se javi, direktor Spahić ga je kontaktirao, ali nije se javio. Gledamo na to bez nervoze, nikakav problem - dodao je Barbarez.

Utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina igra se od 20:45 sati na Puškaš Areni u Budimpešti.