U okviru akcije 'Incitat' u Sarajevu je danas uhapšen načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo. Osim njega uhapšeni su i Adis Mulaosmanović, Edina Džigal, te Nađa Milišić. Oni su osumnjičeni da su prodavali, odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja na Bjelašnici.

Bivši ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo i energetski stručnjak Almir Bečarević komentirao je ove događaje u Hayatovoj emisiji ‘7PLUS’.

-Svi su vidjeli šta se gore radi, a evo došlo je i do trenutka kada je i pravosuđe moralo reagovati. Mi, bivši ministri smo davali izjave u SIPA-i. Bio sam tamo nedavno kao svjedok. Oni koji se najviše zalažu za zaštitu okoline, to i rade – kazao je

Bečarević upozorava na gradnju na Bjelašnici: Na Trebeviću se dešava isto, niko ne reaguje

Bečarević je i ranije upozoravao na situaciju na Bjelašnici. Iskazao je zabrinutost zbog divlje i neplanske gradnje i njenih posljedice po bh. planine.

-Gore je bilo planirano da bude grad, pravi grad s hiljadama stanovnika i apartmana. I na Trebeviću rade po istom obrascu. Niko ne reaguje. Tražio sam od Federalnog ministarstva da se uključi za Trebević. Nisam vidio rezultat – kazao je.

Bečarević ističe da nakon ove akcije očekuje da svi koji su učestvovali u ovim djelima odgovaraju na način u koji su uključeni.

Govorio je i o istragama u komunalnim preduzećima kao i o poskupljenju struje. Njegove prognoze nisu pozitivne.