. Nakon uspješnog Sajma privrede u Tešnju, vrijeme je za Generalni bh. sajam ZEPS 2024. u Zenici, koji se vraća nakon pet godina pauze. O značaju povratka ovog sajma i očekivanjima, ali i ukupnim ekonomskim parametrima i planovima do kraja godine, u današnjem izdanju emisije "Dobar dan, BiH" razgovarali smo s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Nezirom Pivićem.





„Drago mi je da čujem da je ovogodišnji sajam privrede u Tešnju bio jedan od najboljih, što je i logično jer je Tešanj jedan veliki poslovni centar, koji zahvaljujući tome osigurava veliki broj učesnika ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i izlagače iz cijelog svijeta. Oni su već krenuli s pripremama za idući i zaista su na ponos ne samo Tešnju i ZDK-u, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini. Mi zaista s ponosom kažemo da je Zeničko-dobojski kanton kičma ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, a evo, to dokazuju i ova dva velika sajma u rasponu od 15 dana u dva velika centra našeg kantona. To pokazuje i ispravnost odluke da u odnosu ne neke ranije minimalne poticaje ovogodišnji rekordni poticaji za promociju privrede prave stvarne efekte jer svi naši poslovni subjekti koriste ove poticaje kako bi se predstavili na sajmovima i na taj način i sami rasli.

Pivić: Zeničko-dobojski kanton je kičma privrede Bosne i Hercegovine

'U tom smislu', nastavlja premijer Pivić, 'a već prema ekspozeu koji smo naveli preuzimanjem vlade prije godinu potvrdili i našu želju da vratimo i ZEPS kao centralnu privrednu sajamsku manifestaciju u najvećem gradu i centru našeg kantona, a nakon pet godina pauze zemlja partner je Turska, pa će i to biti sjajan način za povratak važnosti našeg sajma uz dolazak brojnih eminentnih gostiju', najavljuje nastavak ekspanzije promocije privrede i privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona premijer Nezir Pivić, govoreći o upravo završenom sajmu u Tešnju i predstojećem u Zenici.



Ne propustite cijeli razgovor u kojem ćete čuti detalje i o namjeri premijera i Vlade Zeničko-dobojskog kantona da u toku ovog mandata započnu i izvedu novi generacijski projekt – izgradnju nove moderne kantonalne bolnice u Zenici.