Medina Korda u emisiju "Jelo moje porodice s Majom Munda" donijela je jedan recept koji je novina i svježina u ovim ljetnim danima.

Za pripremu ne treba mnogo, a ukus i izgled je fenomenalan.

Radi se o janjećim koftama sa grilovanim povrćem i salsom, a sve je servirano na tijestu, ili indijskom kruhu pod nazivom naan.

Janjeće kofte sa grilovanim povrćem omiljeno su jelo Medinine porodice: Evo kako se prave

Ovaj recept je pravila najprije kući, i kako kaže, kod njene porodice je prošao fenomenalno, pa ga je odlučila podijeliti sa gledaocima-

- Imala sam priliku da odrastam u porodici gdje je prisusno dosta povrća, gdje se obraća pažnja na detalje. Uvijek sam to uzimala za svoje kuhanje - priča Medina.

Koristila je mljeveni janjeći but u koji se dodaje 30 posto masnoće, jer ovo jelo zahtjeva dašak masnijeg. Janjetina daje specifičan miris, a tu je i juneće meso koje daje masnoću.

Janjeće kofte sa grilovanim povrćem omiljeno su jelo Medinine porodice: Evo kako se prave

Napitak koji je pripremila naziva se džadžik i najčešće se pije u ljetnim danima, jer osvježava.

- Ljubav prema kulinarstvu se pojavila kad sam ušla u kuhinju jako mala. Pokazali su mi razne stvari i prepoznali su me dosta cijenjeni chefovi koji su vidjeli da imam potencijal i radili sa mnom. Učila sam i trudila se da bi danas mogla raditi samostalno. Jako je lijepo kada uzmete neku običnu stvar, prilagodite je prema svom receptu i svom načinu i prođe lijepo svaki put - kazala je ona.

Voli sve kuhinje, ali je pozsebno privlači šarenilo azijske kuhinje.

- Ljepota kod ovih jela jeste što ga vi možete modifikovati po svom načinu i ne mora biti uvijek isto. Kuhinjska ljepota jeste kada se poigrate i napravite nešto lijepo - poručila je Medina.