Poznati miskotarifni avioprevoznik Pegasus Airlines pregovara sada o pokretanju treće destinacije u Bosni i Hercegovini.

Prevoznik je angažovan u pregovorima za uvođenje letova između Aerodroma Istanbul Sabiha Gokcen i Mostara, potvrdio je Marko Đuzel, generalni direktor Aerodroma Mostar.

On očekuje pozitivan ishod u narednim sedmicama, ističući da su razgovori glavni prioritet aerodroma.

U Bosni i Hercegovini, Pegasus Airlines trenutno održava operacije od Istanbula do Sarajeva s novom jednom sedmičnom linijom od najvećeg grada Turske do Tuzle koja će početi 24. augusta. Također se obavljaju letovi između Antalije i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Aerodrom Mostar opslužuju Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Minhena, Rima i Verone, navodi EX-YU Aviation News.

- Aerodrom trenutno ima šest redovnih linija, a Zagreb i Beograd su tokom cijele godine. Vjerujem da ćemo u narednih mjesec dana moći potvrditi još četiri nove rute, tako da ćemo sljedeće godine imati ukupno deset - rekao je Đuzel i dodao:

- Ove godine očekujemo da ćemo prevoziti oko 40.000 putnika, dok bi ta brojka trebala porasti na 60.000 sljedeće godine što je blizu rekorda iz 2012. kada je prevezeno 80.000 putnika.