Sastojci:

2 kg pilećih bataka
4 srednja krompira

1 luk

1 kašika maslinovog ulja

2 kašičice nasjeckanog svježeg ružmarina

pola glavice bijelog luka

3⁄4 kašičice mljevene paprike

pola kašičice soli

1 kašičica bibera

3 kašičice mješavine začina od sušenog bilja

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 230 °C i rešetke stavite u gornju i donju trećinu.

2. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.

3. Krompir i luk narežite na ploške, odvojite čehne bijelog luka, ali ih ostavite neoguljene.

4. Ubacite u zdjelu s uljem, ružmarinom, majčinom dušicom, 1/2 kašičice bibera i 1/4 kašičice soli.

5. Pomiješajte da se začini i ulje rasporede pa raširite po limu za pečenje.

6. Dodajte piletinu u zdjelu za miješanje i pospite s dvije kašičice mješavine začina, solju i biberom.

. Stavite piletinu na povrće u limu za pečenje.

8. Pecite piletinu i povrće na donjoj rešetki, jednom miješajući, dok krompir ne omekša i meso ne bude pečeno oko kostiju, oko 30 minuta.

9. Premjestite tavu na gornju rešetku i uključite opciju za grill.

10. Pecite nekoliko minuta, dok piletina ne počne dobijati smeđu boju. Poslužite uz svježu salatu.