Sastojci:
2 kg pilećih bataka
4 srednja krompira
1 luk
1 kašika maslinovog ulja
2 kašičice nasjeckanog svježeg ružmarina
pola glavice bijelog luka
3⁄4 kašičice mljevene paprike
pola kašičice soli
1 kašičica bibera
3 kašičice mješavine začina od sušenog bilja
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 230 °C i rešetke stavite u gornju i donju trećinu.
2. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
3. Krompir i luk narežite na ploške, odvojite čehne bijelog luka, ali ih ostavite neoguljene.
4. Ubacite u zdjelu s uljem, ružmarinom, majčinom dušicom, 1/2 kašičice bibera i 1/4 kašičice soli.
5. Pomiješajte da se začini i ulje rasporede pa raširite po limu za pečenje.
6. Dodajte piletinu u zdjelu za miješanje i pospite s dvije kašičice mješavine začina, solju i biberom.
. Stavite piletinu na povrće u limu za pečenje.
8. Pecite piletinu i povrće na donjoj rešetki, jednom miješajući, dok krompir ne omekša i meso ne bude pečeno oko kostiju, oko 30 minuta.
9. Premjestite tavu na gornju rešetku i uključite opciju za grill.
10. Pecite nekoliko minuta, dok piletina ne počne dobijati smeđu boju. Poslužite uz svježu salatu.