Na jednoj srbijanskoj televiziji državni ministar sigurnosti Nenad Nešić je nedavno izjavio kako možete imati problema ako se prošetate glavnim gradom BiH u dresu reprezentacije Srbije.

Međutim, nedavno održano prvenstvo u mini fudbalu u Sarajevu ga opovrgava. Na tom istom prvenstu, koje je prošlo bez ijednog incidenta, reprezentacija Srbije je osvojila zlatnu medalju.

O tome kako se osjeća u Sarajevu i šta bi vlade država Zapadnog Balkana trebale raditi govorio je Bogoljub Karić, kontraverzni biznismen iz Srbije, u našoj emisiji 'Dobar dan BiH'.

-Ljudi se osjećaju sigurno. Ja se osjećam sigurno u Sarajevu, kao kod kuće. Kada slušate političare, to mora neko da prostudira, taj mozak. Kako oni dobijaju glasove na osnovu nacioinalističkih parola. Kako ne dobiju glasove na osnovu ekonomskih mjera!? Meni je 'Otvoreni Balkan' odličan jer EU ne želi da nas primi ovakve kakvi smo. Treba najmanje dva puta godišnje napraviti sastanke Vlada u regiji. Kada se lični odnosi i interesi uspostave nema problema. EXPO je odličan projekta za BiH, idealan posao da se uključe svi, sa svih razina vlasti – ističe Karić.