Sastojci:
1 l mlijeka
200 g šećera (možete dodati i npr. 2 vanilin šećera)
200 g griza
1 jaje
1 maslac ili margarin (250 g)
500 ml vrhnja za šlag
Petit keks po potrebi
Priprema:
U šećer dodajte jaje i dobro zamiješajte. Dodajte samo malo mlijeka da razblažite smjesu pa dodajte griz i sve dobro zamiješajte tako da ne bude grudica. Postepeno dodajte ostatak mlijeka.
Kuhajte na laganoj do srednjoj vatri uz miješanje dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Maslac na sobnoj temperaturi izmiksajte pa ga dodajte u ohlađenu kremu koju ste također izmiksali. Sve dobro zamiksajte.
Slažite prvo sloj petit keksa pa krema pa šlag. Ponovite još jednom. Prvi sloj keksa malo namočite u mlijeku. Možete redoslijed slaganja mijenjati, a i napraviti više tanjih slojeva.