U zgradi Vlade FBiH danas je održan sastanak na kojem se govorilo o raspodjeli dobiti javnih preduzeća u vlasništvu FBiH u svrhu finansiranja Nogometnog, Košarkaškog, Rukometnog, Odbojkaškog, te Saveza sjedeće odbojke BiH. Na sastanku su bili prisutni federalni premijer Nermin Nikšić i dopremijer Vojin Mijatović.
Ništa u tome ne bi bilo sporno da na samom sastanku nije bio prisutan i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković. No, u tom svojstvu (šefa bh. diplomatije) Konaković na ovom sastanku nema šta raditi. Što znači da je sastanku prisustovao kao lider političke partije Narod i Pravda, a to je već u domenu krivičnog djela.

"Ko posreduje, koristeći svoj službeni ili društveni ili uticajni položaj ili drugi status, da službena ili odgovorna osoba u institucijama u Federaciji ili strana službena osoba ili arbitar ili sudija porotnik izvrši ili ne izvrši službenu ili drugu radnju, bit će kažnjen kaznom zatvora u trajanju od jedne do osam godina”, piše u stavu 2 člana 382 Krivičnog zakona FBiH.
Da bi bilo jasnije o kakvom se krivičnom djelu radi treba napomenuti da je po istoj ovoj zakonskoj odredbi u toku krivični postupak protiv nekadašnjeg generalnog sekretara SDA Amira Zukića i drugih, piše Slobodna Bosna.