I ovog ramazana, Hayat TV je gost u vašim domovima. Sofra, simbol vremena u kojem su se okupljale porodice i čuvale porodične vrijednosti. I mi ih nesebično čuvamo i baštinimo kroz 'Ramazansku sofru kroz koju ćemo dijeliti recepte i običaje u ovom mubarek mjesecu.

U našoj kuhinji redovno će vas čekati s novim delicijama naši chefovi Miran Karić i Safet Salihović. Pridružio im se i mladi chef Enis koji će uz njih učiti, ali i dati svoj doprinos pripremi bosanskih jela.

Svoje kulinarsko umijeće rado je podijelila i dr. Amela Behmen-Vinčević koja je pripremala sirnicu.

Mirisi i okusi tradicije: Miran i Safet spremaju bosanska jela u 'Ramazanskoj sofri'

''Pita je simbol bh. izraza. Koliko je samo generacija odraslo na piti. Širom naše zemlje je neiscrpan izvor inspiracije i dolazi u raznim varijantama'', kaže Miran.

Dr. Behmen-Vinčević podijelila je nekoliko savjeta oko razvijanja jufke.

Mirisi i okusi tradicije: Miran i Safet spremaju bosanska jela u 'Ramazanskoj sofri'

''Uvijek u jufku stavim mlaku vodu i malo ulja. Onda sačekam da malo odstoji i nakon toga je razvijam oklagijom'', objasnila je.

Mirisi i okusi tradicije: Miran i Safet spremaju bosanska jela u 'Ramazanskoj sofri'

Tokom ovogodišnje 'Ramazanske sofre' naši chefovi bazirat će se na tradicionalna bosanska jela uz racionalno trošenje namirnica. Piletina u kajmaku, raštika...samo su neke od delicija koje se 'krčkaju' u našoj kuhinji.