Gljive se jednostavno spremaju, a možete da ih koristite za sos, da ih punite... Mi vam danas donosimo sjajan recept za punjene gljive koje možete da služite za ručak, ali i kao zanimljivo predljelo. Napunite ih jajima i sirom i eto brzinskog ručka koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
6 velikih šampinjona
30 putera
1/2 crnog luka
3 jajeta
120 g sira
mladi luk
Recept za gljive punjene jajima:
Očistite đampinjone i skinite im peteljku. U tavi istopite puter, pa dodajte sjeckane peteljke. Posle 5 minuta dodajte i iscjekani crni luk. Posolite i pobiberite, promješajte, pa pržite dok luk ne omekša. Sipajte dobijenu smjesu u izabranu posudu. Odvojite žumanca i bjelanca, pa bjelanca lagano umutite i dodajte u smjesu od luka. Promješajte, pa dodajte i izrendani sir (30 g). Ponovo promješajte. Sipajte smjesu u pečurke i 3 pospite rendanim sirom i isjeckanim mladim lukom. U preostale 3 pečurke sipajte smjesu i stavite žumance. Poredajte ih u tepsiju koju ste nauljili i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.