U glavnom gradu Češke, Pragu u Beach Areni Radlicka je jučer nastupila ekipa SK Bosnia Online EU Teplice u okviru Češkog Kupa Beach Soccer FAČR 2024 protiv šampiona Češke Slavija Prag.

Veoma atraktivna utkamica za gledaoce u kojoj je Bosnia Teplice pokazala svoje kvalitete od samog početka kad je postigao pogodak Mohamed Layadi nakon izbačene lopte od kapitena golmana Vaclava Šlegra. Slavija je iz slobodnog udarca izjednačila na 1:1 te se drama nastavila. Opet u akciji Mohamed Layadi i pogodak u mrežu Slavije kojim Teplice postižu vodstvo 2:1. Svoju premieru u dresu Bosnia Teplice je oslavio pogodkom u mrežu Slavije reprezentativac Slovačke Robert Hustý koji je izjednačio na 3:3. Drama do samog kraja u kojem je više sreće imala Slavija. Nakon greške igrača Bosnia Teplice četiri sekunde pred kraj postiže Slavija pogodak koji znači njihovu pobjedu.

"Utakmica sa Slavijom je bila u našim rukama. Nažalost, greška četiri sekunde pred kraj utakmice je bila fatalna i takve stvari se ne smiju dešavati. Sve u svemu sam zadovoljan sa ekipom pošto su ipak pokazali spremnost, igrati utakmice na najvišem nivou i najačim protivnicima. Vidim u njima ekipu koja će sigurno postati šampion slijedeće godine. Mohamed Layadi je pokazao svoje kvalitete i veoma me je obradovao svojom igrom. Isto tako naš kapiten golman Vaclav Šlegr je pokazao svoje kavlitete i dokazao zašto je reprezentativac Češke republike."- izjavio je predsjednik kluba Adnan Beganović.

Za SK Bosnia Teplice je nastupio mladi igrač Libor Eminger koji je pokazao svoje kvalitete i spremnost da ostane u glavnom sastavu. Liborova majka je porijeklom iz Bosne i Hercegovine a otac Čeh.

I to je jedan od interesantnih pokazatelja u ekipi SK Bosnia Online EU Teplice se je jučer pojavilo pet različitih nacija. Beganović je ove sezone sa svojima pokazao kvalitete i spremnost igrati sa bilo kojom ekipom iz najvišeg nivoa beach soccer.

U drugom duelu je SK Bosnia Online EU Teplice odigrala sa Bohemians 1905 kvalitetnu utakmicu u kojoj je bolje svoje šanse iskoristila ekipa Bohemians 1905. Jedini pogodak za SK Bosnia Teplice je postigao Denis Lanka.

Reprezetativac Češke republike Jiri Formanek je igrač SK Bosnia Online EU Teplice koji je pokazao svoje kvalitete i odigrao obadva susreta u punom tempu bez mijenjanja.
Formanek i Šlegr u nominaciji Češke za naredno Evropsko prvenstvo u Italiji.

Predsjednik kluba Adnan Beganović je naglasio da je ovu sezonu sklapao ekipu sa kojom se računa za budućnost.

"Vjerujem da ćemo slijedeće sezone pobjediti ligu i postati šampion Češke. Naravno da nam je žao poraza u Češkom Kupu ali ipak smo zaslužili respekt Slavije koja zna najbolje da su sitnice odlučile. Ovim putem se zahvaljujem svima na podršci koja nam mnogo znači i naravno našim partnerima" - izjavio je Beganović Adnan.

30.8.2024 – PRAG – ČEŠKA REPUBLIKA
ČEŠKI KUP BEACH SOCCER FAČR 2024
SK BOSNIA ONLINE EU TEPLICE – SLAVIJA PRAG 3:4
Mohamed Layadi , Robert Hustý
Václav Šlégr (C) 1 - Jiří Formánek 7, Robert Hustý 8, Mehrzad Seyri 9, Mohamed Layadi 10, Libor Eminger 11, Anton Rrustemi 14, Đenan Beganović 22, Petr Tancoš 26.
Trener : Adnan Beganović

SK BOSNIA ONLINE EU TEPLICE – BOHEMIANS 1905 1:3
Denis Lanka
Václav Šlégr (C) 1 - Jiří Formánek 7, Robert Hustý 8, Mehrzad Seyri 9, Mohamed Layadi 10, Libor Eminger 11, Anton Rrustemi 14, Denis Lanka 17, Đenan Beganović 22, Vojtech Zarybnicky 26.
Trener : Adnan Beganović