Još 14 žrtava genocida našlo je svoj posljednji smiraj. Ostaje borba da se ne dozvoli relativizacija genocida i nikada nikome ne ponovi ono što se desilo u Srebrenici, kazao je Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

-Poruku Munire Subašić s komemoracije znam napamet, ali svaki put je toliko jaka i moćna da je treba ponavljati. I pored svih zločina koje smo preživjeli, imamo snage da pozivamo na mir i suživot i trudimo se da osiguramo bolju budućnost generacijama koje dolaze– rekao je u emisiji ‘Dobar dan BiH’.

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić sramotno je manipulirala govorom Munire Subašić, predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa", i optužila je da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

-Svi napadi koji dolaze iz susjedstva su nemoć da učine bilo šta jer je Munira svojim nastupima sve porazila. Snaga i moć majke je nepocjenjiva. Mogu pokušavati, ali neće uspjeti – kazao je.

Još jednom je podsjetio na nerad Tužilaštva kazavši kako je krajnje vrijeme da negatori genocida počnu da snose odgovornost.

-Teške riječi Milorada Dodika itekako imaju odjeka i činjenica je da ljudi stradaju nakon njih – rekao je.