Torta koju ćeš pripremiti u rekordno kratkom vremenu, za samo 15 minuta, a koja će ipak ostati u sjećanju mnogih gostiju. Dobra vijest je što šećer nije potreban jer je kondenzirano mlijeko već dovoljno slatko.
Nakon pripreme vrlo je važno da se torta stavi u frižider na najmanje nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se nadjev dobro stisnuo i okusi proželi. Vrijeme hlađenja nije uključeno u vrijeme pripreme. Prije posluživanja, tortu možeš ukrasiti tankim kriškama limuna ili naribanom limunovom koricom.
Sastojci
- 250 grama keksa s maslacem
-120 grama maslaca
-600 grama kondenziranog mlijeka
-250 grama mascarpone sira
-75 ml svježe iscijeđenog limunovog soka (otprilike 4 limuna)
-250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema
Maslac otopite, a kekse dobro sameljite. Zatim se pomiješaju otopljeni maslaca i mljeveni keksi dok se ne dobije jednolična smjesa. Smjesa se utisne u dno kalupa za tortu promjera 24 cm. Koristite stražnju stranu kašike ili dlanove kako bi dobro pritisnuli smjesu na dno kalupa, a zatim prstima oblikujte rubove kore. Stavite kalup s korom u frižider dok pripremate nadjev.
U velikoj posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, sir mascarpone i svježe iscijeđeni limunov sok te miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Pažljivo umiješajte šlag u smjesu s kondenziranim mlijekom i mascarponeom dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Izvadite kalup s korom iz frižidera i ravnomjerno rasporedite nadjev preko kore. Poravnajte površinu nadjeva spatulom i tortu stavite na hlađenje najmanje nekoliko sati, piše okusnoje.