ASFALTNA PROSTRANSTVA PAMTE NOĆI ZA UPRAVLJAČEM, KOLONE BROJE JEDNOG MANJE: DANAS DŽENAZA TRAGIČNO STRADALOM VOZAČU CISTERNE MUSTAFI IBRIŠEVIĆU

U stravičnoj nesreći koja se dogodila prije dva dana na magistralnom putu Mostar - Sarajevo u mjestu Drežnica poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo iz kabine kamiona izvukli su mosatrski ronioci, a danas će mu biti klanjana dženaza.

Dženaza će biti obavljena u 15 sati na mezarju Slatina-Kalići.

Iza Mustafe su ostali supruga Mahira, sinovi Aid i Munir, kćerka Emina, brat Muamer, sestra Muvedeta, snahe i semero unučadi, te mnogobrojna rodbina i prijatelji…

28.04.2022., Mostar – Na magistralnoj cesti M-17 doslo je do prometne nesrece u kojoj je vise osoba ozlijedjeno. U sudaru su sudjelovala dva vozila, putnicki kombi slovenackih registarskih oznaka i cisterna koja je zavrsila u jezeru. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Brojne kolege i poznanici stradalog vozača od njega se opraštaju na društvenim mrežama, a vlasnik firme za koju je radio, nakon tragedije je za Mustafu kazao da im je bio kao babo…

Svjedok saobraćajne nesreće naveo je kako je kombi ušao u traku cisterne te izazvao nesreću koja za epilog ima jedna smrtni slučaj i osam povrijeđenih.

  • Vozač cisterne je bio iza mene. Ja sam stao kupiti duhan i on je prošao mene, a kombi je prešao u njegovu traku i udario. On je vjerojatno namotao točak i zaglavio je volan pa sletio u jezero. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli da vidimo je li vozač ozlijeđen ili je ispao iz cisterne, ali je bila jaka struja i nismo mogli plivati do nje pa je završila ispod mosta – naveo je taj svjedok u razgovoru za Novu BH.

Među komentarima kolega su i oni koji su zadnje dane proveli s njim.

  • Bio je pravi kolega, zadnja tri dana sam proveo s njim. Ko se utopi ima nagradu šehida, molim Allaha u ovim Mubarek danima da mu podari Džennet, a porodici sabur – napisao je jedan od njih.
28.04.2022., Mostar – Na magistralnoj cesti M-17 doslo je do prometne nesrece u kojoj je vise osoba ozlijedjeno. U sudaru su sudjelovala dva vozila, putnicki kombi slovenackih registarskih oznaka i cisterna koja je zavrsila u jezeru. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Na Facebook grupi koja okuplja vozače uz oproštaj od Mustafe i saučešće porodici navedeno je da je kobna vožnja Ibriševiću bila jedna od poslednjih tura pred penziju.

  • Kolegane naš, neka ti Allah podari džennet – objavljeno je ja toj stranici.

“Shvatićeš, samo, ali samo, ako obučeš moju obuću i kreneš putem kojim neumorno gazim ja! Istekli su svi moji “arbajt” sati. Odjeknula je tišina! Odlepršala je svaka moja neprespavana noć. Nestale su čekanja, pa čak i kolone koje će da broje jednog manje!

Pronašao sam kraj asfaltnim prostranstvima, na kojima sam mladost proveo. Asfaltna prostranstva koja pamte mene i zvonjavu mog motora! Pamte i nepresvavane noći, isčekivanje jutra, za upravljačem teške grdosije. Pamte, šute i trpe, dok vatrogasne službe hladnim mlaznicama brišu trag svake priče. Ovo je moja priča, ne moraš me razumjeti ali me poštuj kad nam se putevi sretnu.

Kolege koje te pamte, pamte te samo u najboljem izdanju! Malo je takvih među nama, bilo i biće.

Porodici sabur, kolegi vječni džennet – ovjavljeno je na Facebook stranici Teretnjaci.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE