ATALANTA I LEIPZIG IZBORILI PROLAZAK MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Ekipa Leipziga razbila je Tottenham u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 3:0 čime su osigurali prolazak među osam najboljih timova u Evropi.

U prvom meču njemački tim je slavio rezultatom 1:0, ali je Tottenham bez obzira na to imao realne šanse da se plasira u narednu fazu pod uslovom da drugi meč odigraju puno bolje nego pred domaćim navijačima.

Gosti iz Londona su puno bolje krenuli u ovom susretu i na početku su imali inicijativu, a kada dobre situacije nisu pretvorili u pogodak, stigla je kazna na drugoj strani kada Sabitzer pogađa sa nekih 20 metara i dovodi svoj tim u vodstvo.

Isti igrač je 11 minuta nakon toga iskoristio asistenciju Angelina i glavom pogodio za 2:0, a već tada je bilo jasno da će Leipzig proći u četvrtfinale i da Tottenham nema šta tražiti na Red Bull Areni.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali barem ublažiti poraz, no nisu pronašli put do gola Leipziga, a konačnih 3:0 postavio je rezervista Forsberg samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao na teren.

Ovo je još jedan u nizu poraza Josea Mourinha na klupi Tottenhama i sigurno da uprava ovog kluba nije zadovoljna promjenom koju je napravio nakon što je naslijedio Mauricija Pochettina na klupi ovog kluba pa će biti zanimljivo vidjeti da li će i pored ovog neuspjeha dobiti podršku čelnika kluba.

U drugom meču večeri, Atalanta je kao gost pred praznim tribinama bila bolja od Valencije sa 4:3 te su ukupnim rezultatom 8:4 osigurali plasman u narednu fazu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.