AVION PRINUDNO SLETIO NA AUTOPUT: UDARIO U KAMION I ZAPALIO SE

Traka autoputa bila je zatvorena nekoliko sati dok su vlasti istraživale nesreću i uklanjale ostatke letjelice

Pilot malog aviona izveo je dramatično prinudno slijetanje na autoput u Kaliforniji u utorak, udarivši u kamion.

Letjelica se srušila u okrugu Riverside saopćila je saobraćajna policija za televiziju KTLA.

Snimak od kojeg zastaje srce pokazuje kako avion pada sa neba i dodiruje asfalt usred saobraćaja pre nego što je skliznuo u stranu, dok se iza njega vide vatrena kugla i gust crni dim od zapaljenog goriva.

Pilot i putnik su bezbjedno izašli, iako se avion zabio u kamion u kojem su bile tri osobe. Putnici iz kamiona su također prošli bez povreda.

Saobraćajna policija saopćila da je pilot tvrdio da je prinudno sletio na autoput nakon što mu se pokvario motor dok se približavao aerodromu u okrugu Korona.

– Danas smo imali mnogo sreće što je saobraćaj bio slab, a izgleda da je pilot izveo dobru navigaciju prilikom slijetanja čime je izbjegao potencijalnu veliku tragediju – rekao je za KTLA kapetan saobraćajne policije Livaj Miler.

Avion se zapalio čim su pilot i putnik izašli nepovrijeđeni, a od njega je nakon intervencije vatrogasaca ostala samo olupina.

Traka autoputa bila je zatvorena nekoliko sati dok su vlasti istraživale nesreću i uklanjale ostatke letjelice, što je izazvalo veliki zastoj u saobraćaju.

Video možete pogledati i OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE