BAJROVIĆ: POZORIŠTE I ZEMLJA SU SUDBINSKI POVEZANI, TRPIMO SVE NEDAĆE KAO I NAROD, ALI BORIMO SE I NE POSUSTAJEMO

Izudin Bajrović, glumac i direktor NPS-a čestitao je Dan nezavisnosti i recitacijom počastio sve gledaoce Hayat TV-a.

On se prisjetio noći kada je počeo napad na Sarajevo. Kako kaže, imali su predstavu. Trebala je biti operna predstava pa je otkazana.

  • Ljudi su valjda čuli šta će biti pa su otišli, i onda su stavili nas da igramo. Kada smo završili predstavu i otišli počele su padati granate. Sudbina nas i pozorišta je vezana za sudbinu ove zemlje. Trpimo sve nedaće koje trpi zemlja i naš narod, ali borimo se i ne posustajemo, ali borit ćemo se i dalje – kazao je Bajrović.

Govorio je o atmosferi te večeri kada je počelo granatiranje.

  • Zrak je bio gust, napetost se mogla rezati nožem. Velika napetost. svi smo znali da se nešto strašno sprema ali smo se nadali da neće biti. To nas je na neki način očvrsnulo. Sad smo spremniji da branimo ono što imamo, nego što smo prije bili. Branimo slobodu, svoj identitet, zemlju na sve načine. Obrazovanjem i kulturom i na bilo koji način koji je neophodan da se odbrani ono za šta su toliki životi pali. Moramo znati cijeniti ono što je na taj način stečeno – rekao je glumac.

(Nermina Hasić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE