BAJTAREVIĆ POZVAO GRAĐANE: POSTAVIMO ZASTAVE, KAKANJCI SU U NAJTEŽIM VREMENIMA POKAZALI VELIKU LJUBAV I ODANOST DRŽAVI BIH

Ljubav prema domovini iskazujemo svakom društveno korisnom radnjom, ljubav je i kada se verbalno očitujete da volite ovu državu.

Patriotizam u nama još postoji, iako zbog aktuelnih dešavanja ponekad razmišljamo drugačije, u dubini duše ipak volimo svoju domovinu i mjesto gdje smo odrasli kao ostavštinu naših predaka koju moramo čuvati.

A kako drugo iskazivati patriotizam u miru i demokratiji nego obilježavanjem njenog rođendana, nezavisnosti i drugih značajnih datuma koji određuju njen idenitet.

Kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević inicirao je aktivnost postavljanja (ili zamjene ukoliko je zastava pocijepana i dotrajala) zastava Bosne i Hercegovine na zgrade javnih i privatnih preduzeća, zgrade javnih ustanova, na objekte škola, na prozore i balkone naših stanova i kuća…

  • Kakanjci su u najtežim vremenima pokazali veliku ljubav i odanost državi BiH. Pokažimo to i danas isticanjem naših zastava – kazao je načelnik Bajtarević.

Ova aktivnost se pokreće pred dva značajna datuma, 1.mart-Dan nezavisnosti BiH i 3. mart-Dan Patriotske lige Kakanj.

  • Pred 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavimo zastave na zgrade javnih i privatnih preduzeća, zgrade javnih ustanova, na objekte škola, na prozore i balkone naših stanova i kuća… Zabilježite taj čin fotografijom i pošaljite da objavimo – pozvao je građane načelnik Općine Kakanj.

(Emrah Fejzović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE