BAKALAR NA PORTUGALSKI NAČIN

Ukusan, zdrav i interesantan ručak. Probajte.

Sastojci:

800 g omekšanog bakalara,

500 g krompira,

3 luka,

5 jaja,

1 čehno bijelog luka,

peršun,

prokulice dinstane na maslacu (kao prilog),

maslinovo ulje.

Priprema:

1. Jaja pustite da se kuhaju 7 minuta. Bakalar operite, narežite ga na komadiće i potopite u hladnu vodu. Pustite da voda prokuha, kuhajte 10 minuta i ocijedite ga.

2. Krompir skuhajte, ali vodite računa da ostane nešto tvrđi, ocijedite ga i ogulite. Jaja ogulite i narežite na kolutiće.

3. Fino usitnjeni bijeli luk i luk prodinstajte na 3-4 kašike ulja.

4. U vatrostalnu posudu posložite jedan red krompira, red bakalara, red luka i red jaja. Začinite solju i biberom pa nastavite istim redoslijedom dok ne potrošite sve namirnice. Jelo začinite maslinovim uljem i zapecite ga 20 minuta na 200 stepeni.

5. Poslužite uz prokulice koje ste skuhali, ocijedili, posolili i prodinstali na malo maslaca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OČEKUJU NAS OBILNIJE PADAVINE: PROČITAJTE VREMSNKU PROGNOZU ZA NAREDNA TRI DANA

0
U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg.