BARCELONA ZVANIČNO POTVRDILA IMENOVANJE KOEMANA ZA NOVOG TRENERA

Nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman novi je trener Barcelone, potvrđeno je iz katalonskog kluba.

Barcelona i Koeman dogovorili su saradnju do 30. juna 2022. godine, a novi trener zvanično će biti predstavljen na pres-konferenciji u 18 sati po lokalnom vremenu.

Koeman je trenersku karijeru počeo upravo u Barceloni kao pomoćni trener prvog tima, a potom kao trener B tima Barcelone u sezoni 1998./1999.

  • Legenda kluba, heroj Wembleyja, čovjek koji je Barci donio prvu pobjedu u Evropskom kupu vraća se na Camp Nou. Ovaj put to će učiniti kao trener, nakon 20 godina trenerskog staža i osam trofeja. Ronald Koeman dolazi u Barcelonu nakon što je trenirao klubove u Engleskoj, Španiji, Nizozemskoj, Portugalu i također reprezentaciju Nizozemske – navodi se na zvaničnoj web stranici Barcelone.

U karijeri je vodio Vitesse, Ajax, Benficu, PSV Eindhoven, Valenciju, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton, Everton, a u Barcelonu dolazi sa pozicije selektora reprezentacije Nizozemske.

Zamijenit će Quique Setién koji je dobio otkaz nakon razočaravajućeg poraza od Bayerna rezultatom 8:2 u Ligi prvaka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GUTERRES S BEĆIROVIĆEM I KOMŠIĆEM U SJEDIŠTU UN-A: NEGIRANJE GENOCIDA JE...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antóniom Guterresom u sjedištu UN-a u New Yorku.