BEČKA ŠTRUDLA OD JABUKA SA GOTOVIM KORAMA: RECEPT KOJI ĆE SVI ŽELJETI DA VAM UKRADU

Idealna štrudla za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kilogram jabuka (najbolje nakiselih),

100 grama šećera,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 grama putera,

malo cimeta,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

suho grožđe,

malo ruma ili mlijeka,

po želji sladoled od vanilije za služenje.

Piprema:

Kore poprskajte rastopljenim puterom, slažite jednu na drugu, pa na njih složite jabuke koje ste prethodno oljuštili i isjeckali na kockice veličine 1 centimetar. Posipajte šećerom, cimetom i suhim grožđem koje ste prethodno natopili u rum ili mlijeko.

Zarolajte i štrudlu položite u podmazanu tepsiju.

Izbockajte je čačkalicom ili zasijecite nožem na nekoliko mjesta po vrhu kako gornja kora ne bi popucala.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta, dok kore ne dobiju zlatnu boju. Pustite da se malo ohladi, isijecite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanile.

Dodatni savjet:

Ako ne volite cimet ili suho grožđe, slobodno iz izostavite iz recepta. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sheckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Uživajte!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAVJETI KAKO DA SALATA DUŽE OSTANE SVJEŽA

0
Ako vam je dosadilo svakih par dana bacati smeđe i uvehle listove salate, stručnjak za hranu i osnivač kompanije Kitchen Tips Online Michael Aurand ima domišljato rješenje da salata puno duže traje.