BELIVUK PROGOVORIO O PRLJAVIM POSLOVIMA KOJE JE RADIO ZA VUČIĆA: UDARIO MI JE NA PORODICU!

U Srbiji je mjesecima glavna vijest bila hapšenje vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog ‘Velja nevolja’, kojem se na teret stavljaju brutalna krivična djela uključujući sedam ubistava.

Njega se u kuloarima povezivalo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a govorilo se kako su hapšenja i neviđeni progon u medijima predstava za javnost kako bi sakrio tu povezanost.

Belivuk je pred tužiteljstvom 7. februara rekao da je radio za državu po nalozima predsjednika Vučića.

Belivuk je iznio odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

“A sad, adio”

On je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa “Principi“ nastala za potrebe i po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na zabavu u restoranu “Grafičar”, na kojoj je predsjednik s navijačima pjevao pjesmu “A sad, adio“.

Belivuk, koji se kao optuženi može braniti i lažima, govorio je o svom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za kojeg je rekao da mu je “udario na porodicu“.

  • Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao moju porodicu kao što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: ‘Ko se zadnji smije, najslađe se smije’, ja se uopšte ne smijem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pjesmu: ‘A sad adio’, kao što je meni Vučić pjevao u restoranu ‘Grafičar’ za proslavu rođendana čijeg, ne moram reći, nisam klošar kao on, pa ću ja pjevati svima onima koji su mi radili o glavi” – poručio je on na saslušanju pred Tužilaštvom za organizirani kriminal (TOK) 7. februara 2022. Godine, piše Nova.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.