BELIVUKOVA EKIPA OTELA MLADIĆA ISPRED REZIDENCIJE STRANE DRŽAVE: NIKO OD OSOBLJA NIJE REAGOVAO, SNIMKE I DALJE ČUVAJU

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića imala je po svemu sudeći preko svojih mentora iz MUP Srbije zaštitu i pojedinih ambasada u Beogradu.

Ispred rezidencije jedne od njih, na Dedinju, pripadnici ove ekipe oteli su žrtvu, ali niko od osoblja nije reagovao niti je slučaj prijavio našim državnim organima.

Interesantno je da je pomenuta rezidencija “ukrašena” brojnim kamerama za video-nadzor, koje pokrivaju čak i kilometre unaokolo. Ipak, nijednog trenutka niko od obezbjeđenja ne samo da nije pomogao mladiću, već su i zatvorili oči pred teškim krivičnim djelom ne prijavljujući šta se desilo. A, dokaze sa snimka, vjerovatno, i dalje čuvaju iz samo njima znanih razloga, ne dostavljajući ih našim državnim organima.

Da su se Belivuk i Miljković osjećali dodatno bezbjedno u blizini ovih ambasadorskih zdanja, zahvaljujući prije svega bliskosti svojih zaštitnika iz MUP-a Srbije sa pojedicima iz tih država, svjedoči i činjenica da su svoje štek-stanove imali upravo u njihovoj neposrednoj okolini.

O ovim štek-stanovima je u petak uveče govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je protiv Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe prikupljeno dovoljno dokaza o njihovim monstruoznim zločinima i da je tužilac za organizovani kriminal (TOK) zadovoljan rezultatima istrage. Na ovom slučaju, zajedno rade pripadnici MUP i BIA.

Istražni organi pronašli su još jednu štek-kuću u okolini Beograda, u kojoj su se pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića obračunavali sa suparnicima. Ona je uz Dunav, a operativna saznanja govore da su u njoj komadali ubijene i bacali ih u rijeku. Istražnim organima veliku pomoć pružaju članovi ove grupe koji su odlučili da sarađuju u zamjenu za blažu kaznu i povoljniji status.

Tragovi zločina pronađeni u kući smrti u Ritopeku ukazuju na takvo zvjerstvo, gotovo nepojmljivo ljudskom umu. Neke od žrtava, pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe su mleli kako bi uklonili dokaze o ubistvima.

Da bi se dodvorili svom istinskom šefu, navodnom vođi “kavačkog klana” Radoju Zviceru, slali su mu dokaze o tome sa koliko su zadovoljstva izvršavali njegove bolesne naloge.

  • Imamo dokaze da su uklanjajući ostatke tijela ubijenih suparnika, koje su mljeli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa i kostiju, pravili ljudske ćevape i to fotografisali – priča izvor.
  • Takve fotografije, preko aplikacije Skype, slali su Zviceru koji je i tražio od njih da to urade, da naprave ćevape. Znamo i identitet ubijene žrtve za koju je Zvicer tražio takav dokaz lojalnosti od Belivuka i Miljkovića.

Takvog monstruma svijet nije vidio. U ovom trenutku Srbija je za njim raspisala potjernicu, a prema nekim informacija traži ga i Crna Gora, piše Kurir.rs.

U saradnji sa bezbjednosnim službama regiona u toku je lociranje Zvicera. Njegovo hapšenje je vrlo izvjesno.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HARIS O ŽIVOTU SA MELINOM: MNOGO SAM ULOŽIO U NJU, ODNIJELA...

0
Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na svoj brak i da se poslije 22 godine ljubavi razvedu.