Odličan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti. Jednostavna i brza priprema učinit će da još više zavolite ovaj kolač. A čokoladni fil koji curi je još jedna pozitivna karakteristika ove poslastice.
Sastojci:
- 2 velike banane
- 1 kašika meda
- 1 kašika jogurta
- 1 puna kašika kakaa
- 1 šolja kokosa
- 1 kesica vanillijinog šećera
1 kesica praška za pecivo - 2 jaja
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- čaša mlijeka
Veličina kalupa: 20 x 20
Priprema:
U blenderu najprije sameljite banane. Zatim dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro izblendajte. Jaja umutite u posebnoj posudi pa im dodajte prethodnu smjesu. Miješajte špatulom. Pleh podmažite pa izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrIjanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Za preliv otopite čokoladu pa joj postepeno dodajte mlijeko i miješajte dok se ne sjedine. Gotov kolač izvaditi iz rerne, izbosti čačkalicom svuda pa preliti prelivom. Ostavite tako bar 15 minuta dok kolač ne upije preliv pa služite.