BEZ MLIJEKA, JAJA I KVASCA: KOKOS KIFLICE SA PIVOM PUNJENE RAHATLOKUMOM

Ako vam dolazi društvo i želite da ih impresionirate onda obavezno napravite ove kiflice.

Sastojci:

150 ml ulja

150 ml piva

1 vanilijin šećer

1/2 praška za pecivo

400 g brašna (brašno dodajete postepeno)

Za preliv:

200 g šećera

150 ml vode

Još:

50 g kokosa

100 g rahatlokuma ili džema

Priprema:

Pomiješajte ulje, pivo, vanilijin šećer i prašak za pecivo. Promiješajte, pa dodajte kokos, promiješajte, pa brašno. Umijesite tijesto koje nije ni tvrdo ni mekano. Ostavite da odmori 5-10 minuta. Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela. Svaki dio razvucite i podijelite na 8 trouglova. Svaki dio punite rahatlokumom (može i džem) i uvijajte kiflice. Redajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C 20-25 minuta.

Pomiješajte šećer i vodu i kuhajte 5 minuta nakon ključanja. Vruće kilflice ubacite u preliv koji se ohladio i držite oko minuta, pa uvaljajte u kokos.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAMO DA MAKARSKA RIVIJERA NE OSTANE PUSTA: HRVATSKA POKUŠAVA SPASITI TURISTIČKU...

0
Hrvatski zavod za javno zdravstvo dobit će početkom iduće sedmice popise osoba iz turističkog sektora koji se žele vakcinisati, a riječ je o oko 70.000 ne samo stalno zaposlenih nego i sezonaca koji su u direktnom kontaktu s turistima, poput recepcionara u hotelima, marinama i kampovima, kuharima i konobarima te radnicima u turističkim agencijama.