Isprobajte jednostavan recept za tortu koju čak ne trebate niti peći.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g kikirikija
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- kalup 18 centimetara
- 1 banana
- 150 g čokolade
- 300 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 300 ml vrhnja
- bijela čokolada za ukrašavanje (ili nešto po želji)

Priprema:
Blago pržite 100 grama kikirikija u tavi, posolite ih malo, a zatim prebacite u blender i miksajte ih.
Ručno usitnite 200 grama keksa, a zatim koristite štapni mikser za daljnje usitnjavanje.
U zdjeli pomiješajte kikiriki i usitnjene kekse, te dodajte 100 grama rastopljenog maslaca.
Smjesu prenesite u kalup obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite.
Nadalje, istucite 200 ml vrhnja sa 100 grama šećera u prahu pomoću miksera.
Premažite preostali sloj kreme preko kolača, a zatim prelijte preostalim dijelom rastopljene čokolade i izravnajte površinu.
Pospite kolač mrvicama bijele čokolade za ukras.
Ostavite ga da odstoji u frižideru nekoliko sati prije nego ga poslužite.
(E.F. / 24sata)