BEZ ŠEĆERA, A SLATKE KAO MED: DOMAĆE BUHTLE USPIJEVAJU I ONIMA KOJI IH PRVI PUT PRAVE

Brzo se pripremaju i uvijek uspijevaju.

Domaće kiflice uvijek su popularne, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu – buhtlice sa punjenjem po želji, bit će odličan doručak uz šolju mlijeka.

Obradujte ukućane, recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g margarina
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • punjenje po izboru: džem, krem..
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamijesite tijesto. Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne – oko 20 minuta. Zatim razvucite tijesto, isjecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji.

Urolajte i poredajte u prethodno namašćen pleh. Zagrijte rernu na 180 stepeni, a za to vrijeme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu. Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bijele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE