BIDEN POBIJEDIO U GEORGIJI NAKON PONOVNOG BROJANJA GLASOVA

Pobjeda novoizabranog američkog predsjednika Joe Biden u Georgji potvrđena je ponovnim brojanjem glasova. Pravni napori saveznika Donalda Trumpa da ospore njegov poraz odbačeni su u tri države.

Demokrata je pobijedio svog republikanskog rivala u Georgiji sa 12.284 glasa, prema reviziji koju zahtijeva državni zakon.

Biden je rekao je da je uvjeren da Trump zna da neće pobijediti i da je pokazao “nevjerovatnu neodgovornost”.

Demokrata bi trebao stupiti na dužnost u januaru kao 46. američki predsjednik.

Pobjeda Bidena u ukupnom glasanju iznosi više od 5,9 miliona. Predviđa se da će njegova pobjeda u američkom izbornom koledžu, koji određuje ko će postati predsjednik, biti 306 do 232, piše BBC.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DIZDAR: NADAM SE DA ĆE DO NEGATORA GENOCIDA DOPRIJETI OVE RIJEČI...

0
Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar oglasio se nakon što je večeras u Banjoj Luci održan miting odakle se po ko zna koji put do sada ponovo od vlasti entiteta RS moglo čuti negiranje genocida u Srebrenici.